4. Dan: Začetek del



Danes smo začeli z delom v okviru Erasmus+ programa. Po zajtrku smo se ob 9. uri peš odpravili do laboratorija NanoLabs, ki se nahaja v bližini našega hotela. Sprejeli sta nas prijazni vodji laboratorijev, ki sta nam najprej predstavili delovanje podjetja in njegove različne oddelke.

Obisk smo začeli z ogledom mikrobiološkega laboratorija, kjer analizirajo prisotnost patogenih mikroorganizmov v prehranskih izdelkih ter na različnih površinah. Nadaljevali smo z obiskom kemijskega laboratorija, kjer s pomočjo kromatografije določajo prisotnost pesticidov in drugih kemikalij, med drugim tudi v tekstilu. Zadnji na vrsti je bil laboratorij za analizo hranil, kjer izvajajo meritve vsebnosti osnovnih hranil v živilih.

Po predstavitvi smo se razdelili v pare in se priključili delu v posameznih laboratorijih. Z Enejem sva bila dodeljena mikrobiološkemu laboratoriju, kjer sva se učila postopka vnosa podatkov in sodelovala pri analizah prisotnosti patogenih organizmov. Preizkusila sva se tudi v ulivanju gojišč, kar nama je šlo dobro od rok. Martin in Anže pa sta spoznavala postopke preverjanja prisotnosti salmonel v prehrambnih vzorcih.

Kosilo smo imeli kar v laboratoriju, kar nam je omogočilo kratek oddih sredi delovnega dne. Popoldne smo nadaljevali s praktičnim delom, dan pa zaključili ob 17. uri.

Po koncu dela smo se odpravili še v trgovino, zatem pa na večerjo – tokrat smo izbrali tradicionalni kebab, ki je postal že skoraj nepogrešljiv del našega jedilnika. Zvečer smo se vrnili v hotel in dan zaključili sproščeno – z druženjem po sobah.

Za nami je bil poučen dan, ki je bil prvi vpogled v delo, ki nas čaka ta in nasleden teden. Jutri pa sledi ogled Hagije Sofije od znotraj, česar se vsi že veselimo.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

3.Dan - ogled mesta

1.Dan - Prihod v Istanbul

2.Dan: ogled mesta